2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Ruduo, ruduo, krenta lapai auksiniai ir leidžiasi tyliai

 
Medžiai be lapų, visko jie netekę
Medžiai be lapų, stovi lyg apakę
ir aš kaip medis prie šito tako
Stoviu nusiminęs vėl tavęs netekęs
 
Ruduo, ruduo
Krenta lapai auksiniai ir leidžiasi tyliai
Ruduo, ruduo
Šiandien mes susitikome kartą - paskutinį
 
Medžiai be lapų - nieko jie neturi
Medžiai be lapų - nieks į juos nežiūri
Medžiai be lapų - liūdnos jųjų mišios
Medžiai be lapų - stovi lyg pamišę.
 
Ruduo, ruduo
Krenta lapai auksiniai ir leidžiasi tyliai
Ruduo, ruduo
Šiandien mes susitikome kartą - paskutinį.
(Šarūnas Mačiulis ir „Poliarizuoti stiklai“)
Nai nai nai... :)))

Lapkritis - mėnuo, kurį pasirinkau gimti... Kažin kodėl? :)) Sakoma, kad lapkritis yra pats niūriausias metų mėnuo. O man jis asocijuojasi su gimtadieniu, ne tik mano, bet ir vienos labai geros draugės. O šis lapkritis jubiliejinis, perkopsiu į ketvirtą dešimtį. Vaje, parašiau ir net pati pasitikrinau ar tikrai taip, nes taip neįtikėtinai skamba! Dar turiu   tris savaites pasidžiaugti 29-taisiais savo gyvenimo metais :))) Atsimenu, kai iki gimtadienio buvo likę visi metai, turėjau idėją pasidaryti sąrašą darbų, kuriuos reikia padaryti iki 30-ties, pavz. paskraidyti su oro balionu, išmokti italų kalbos, pagaminti tobulą risotto ir t.t. Kai ką nesąmoningai įvykdžiau, tačiau sąrašo taip ir nesusidariau, nes juk gyvenimas nesibagia ties 30mečiu. Viskas mano gyvenime ateina vėliau nei daugeliui, bet garantuotai... Tad, manau, kad nereikia niekur skubėti,o tiesiog gyventi ir mėgautis!
Laikas bėga greitai... tuoj jau ir Kalėdas švęsime. Tada lauksiu pavasario, vasaros ir vėl viskas iš naujo. Patinka man šis laiko, metų ir metų laikų ratas. Gaila tik, kad savo gyvenimo metų negalime pakartoti. Bet, juk niekas nežino kas mūsų laukia, tad kaip būtų galima to atsisakyti, juk gal viskas, kas tau skirta gyvenime geriausia, yra prieš akis!
Oras šiandien labai lapkritiškas. Tokią dieną norisi jaukiai vakaroti šiltuose namuose. Siūlau tokiu oru pasigaminti plovą su moliūgu. Mano vyras prašė pagaminti dar kartą :) Pats gaminimo procesas labai paprastas, bet skonis išskirtinis. Ant alyvuogių aliejaus pakepinau svogūną, smulkintas morkas. Tada sudėjau kubeliais pjaustytą moliųgą, subėriau ryžius, viską trumpai apkepiau. Tada įpyliau stiklinę daržovių sultinio ir troškinau, vis pamaišant ir dapilant vandens, kol ryžiai tampa minkšti. Prieskoniai kiekvienam pagal skonį ;) Saplva tokia nuo ciberžolės gavosi ;)