2010 m. rugsėjo 9 d., ketvirtadienis

Risotto - pirmas blynas neprisvilo

Esu didelė italų virtuvės gerbėja. Kai mokiausi Italijoje, net nusipirkau stooorą receptų knygą italų kalba ir vis ką nors iš jos gamindavau, bet risotto aplenkdavau... Kažkodėl man atrodė, kad tai baisiai sudėtinga. Skaičiau Beatos knygoj, kad nėra viskas jau ten taip sudėtinga. Netyčia parduotuvėj aptikau ryžių, skirtų risotto, nusipirkau. Vyras vakare parvežė iš miško šviežių grybukų, tai nusprendžiau pabandyti :) . Prisiskaičiau daug informacijos apie risotto internete ir pradėjau darbą :) Patį risotto gaminau pagal Beatą. Tai yra, pakepinau česnakus alyvuogių aliejuje, tada subėriau ryžius, juos šiek tiek apkepiau, įpyliau stiklinę balto sauso vyno, leidau jam paburbuliuoti,o tada po truputį pyliau grybų sultinį ir vis maišiau, maišiau, maišiau :)
Prieš ruošiant ryžius, ant sviestuko pakepinau smulkintą svogūną, sudėjau šviežius grybukus (pagrinde tai buvo baravykai). Įbėriau druskos, pipirų ir kepinau maišant tol, kol išgaravo skystis.
Kai risotto ryžiai jau buvo minkšti, bet dar jautėsi kramtant (al dente), įdėjau šiek tiek sviesto ir dvi saujas smulkiai tarkuoto parmezano sūrio. Uždengiau ir leidau kelias minutes jam pailsėti :) Kai nusprendžiau, kad risottui gana ilsėtis, įmaišiau apkeptus grybukus ir štai rezultatas:
Buvo tikrai labai skanu ir vyrui labai patiko! :) vienintelis dalykas, ką keisiu kitą kartą, tai ieškosiu ne tokio rūgštaus vyno ir bandysiu vis su kitais priedais :)
O čia šiaip rudeniškas vaizdelis :)

1 komentaras:

  1. nu liuks! dziaugiuosi, kad pasirodei :) as kaip tik siandien sakiau gaminsiu kazka panasaus, bus dar didesnis ikvepimas ;)

    AtsakytiPanaikinti