2010 m. rugpjūčio 28 d., šeštadienis

Ramus šeštadienio vakaras

Vasara, deja, eina į pabaigą ir atrodo, kad savaitgaliai (pagaliau) tampa laisvesni. Iš tikrųjų man kartais labai smagu kokią dienelę nieko neveikti ir niekur neskubėti. Toks ir buvo šis mūsų šeštadienis. Kaifuoju, kai galiu neskubant pasigaminti savaitgalinius pusryčius (šiandien buvo miltiniai blynai su šviežiom avietėm), paskui pietums pasigaminti ką nors įmantresnio (šiandien buvo cukinijos apkepas), pasimėgauti tinginiavimu, perskaityti šeštadieninius laikraščius. Be viso to dar spėjau išlyginti visą kalną prisikaupusių skalbinių :). O šį lietingą, paskutinio vasaros savaitgalio, vakarą man labai smagu paskaitinėti twitter.com apie įžymybes, people.com pažiurėti jų nuotraukas, supermama.lt paskaityti kaip gyvena forumo draugės, o tuo pačiu ir brūkštelėti keletą žodžių čia.
Gražaus vakaro ir jums ;)

2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Šviežios bulvytės su rūkyta šonine

Šiandien vakarienei gaminau bulvytes, apsuktas rūkyta šonine, mmmm... senai jau norėjau išbandyti šį paprastą patiekalą ir šiandien pavyko :) Nusipirkau specialiai mažesnių bulvyčių, vyras jas nuskuto, apsukau plonai pjaustyta šonine ir dėjau i kepimo skardą. Druskos nebarsčiau, nes pati šoninė sūroka. Baigiant kepti, apibarsčiau maltais pipirais, svogūnų laiškais, krapais. Suviliojau visą šeimyną nerealiais kvapais, sklindančiais iš virtuvės, bet teko palūkėti, nes šviežios bulytės spyriojosi ir ilgai kepė :) Bet kai jau iškepė, tai valgėm su pomidorų ir grietinės salotom ir pirštelius laižėmės!

2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Business Casual

Paskutiniu metu tenka dažnai pasukti galvelę ką gi apsirengus į darbą. Vis gi darbas rimtoje įstaigoje, tarp kostiumuotų dėdžių, verčia pasitempti ir mane. Bet man labai labai, oi kaip labai, nesinori lysti į klasikinį tamsų kostiumėlį. Todėl bandau visokius aprangos variantus. Tikiuos, kad laikui einant atrasiu keletą puikių derinių, su kuriais jausiuos gerai, patogiai, ne perdaug moteriškai (dėl kūno formų, deja, kartais ir paprastas rūbas gali per daug kai ką aptempti ir išryškinti ir dėl to tokia apranga tampa jau nebe oficiali...) ir nereiks beveik kiekvieną dieną sukti galvą ką apsirengti. Nors, ką aš čia bandau apgauti? Moterys visada suka galvą ką apsirengti ir beveik visada nėra ką apsirengti :))) Labai džiaugiuosi, kad moterims nėra keliami tokie griežti reikalavimai, kaip, kad vyrams - dėvėti kostiumą darbe, todėl aš vis bandau aksesuarų, spalvų pagalba pagyvinti oficialią aprangą.
Čia keletas man patikusių derinukų iš interneto, nes aš dar vis "nelendu į eterį" :))

2010 m. rugpjūčio 5 d., ketvirtadienis

Maisto gaminimo Blog'u mada?

Seniai berašiau čia, tai norisi atsigriebti :))
Man pačiai labai patinka skaityti įvairius Blog'us. Paskutiniu metu dažniausiai užklystu į maisto gaminimo Blog'us. Ypač pamėgau Beatos blog'ą. Puikus čios moteriškės (gal neįsižeis už šį terminą mieloji Beata, aš pati jau irgi save laikau moteriške :)) jumoro jausmas, rašymo stilius verčia tiesiog laukti kiekvieną dieną naujų įrašų. Bet aš toks keistas sutvėrimas, kad tai, kas tampa labai populiaru tarp masių, man pasidaro atgrasu. Todėl man pradeda atrodyti, kad dabar tarsi kažkokia manija apsėdo visas namų šeimininkes ir ne tik, ir visos kuria savo Blog'us. Nesiimu spręsti ar tai gerai, ar tai blogai, bet mane tai šiek tiek stebina. Kita vertus, kodėl aš pati tada rašau Blog'ą? Nežinau... :) Pakolkas jo niekam nerodau, nes nemanau, kad pakolkas jis kažkam įdomus. Bet jei atsiras kažkas, kam jis pasirodys įdomus, gal tada ir su draugais jo adresu pasidalinsiu. 
O gal ši mada jau senai vyrauja, tik aš pati tai neseniai pastebėjau?

Norėčiau šiandien vakarienauti taip....

Daržovių išnaudojimo metas

Paskutiniu metu atrodo, kad tik lekiu lekiu, sukuos kaip voverė rate. Nesiskundžiu, nes man tai pakolkas patinka, bet jau pasvajoju apie nieko "neveikadienį" :) sekantį savaitgalį tam ir rezevavau. Nors tą nieko neveikadienį reiks užvakuoti agurkėlių žiemai, kokią uogienę išsivirti. Na, bet čia jau namie, tai visai malonu :) Gaila, kad per savo lėkimą, neberandu laiko maisto gaminimui, o tai man patinka... Na, bet pasistengsiu karts nuo karto šį savo pomėgį prikelti gyvenimui :)
Nesenai dariau daržovių troškinį, kuris netikėtai gavosi labai skanus :)) Taigi, pakepinau ant alyvuogių aliejaus svogūną, česnaką ir šiek tiek įtarkavau imbiero. Spėju, kad jis ir padarė troškinį tokį ypatingą. O paskui jau dėjau ką turėjau - morkų, bulvių, šparaginių pupelių, papriką ir cukiniją. Kai viską šiek tiek apkepiau, supyliau ekologiško sultinio puodelį ir viską patroškinau. Super! Dar ir pietums į darbą liko.